Vårat eget "löveland"

Ja det verkar som att lägenheten blir våran. Det var väl inga problem med katterna, men eftersom dom var så många så var vi tvungna att betala extra hyra som en gardering på att det finns pengar om det skulle hända något. Det kom ju som en liten mindre chock när han sa det, hade inte förväntat mig den utgången av det hela. Som om inte hyran redan är hög. Men vi jobbar ju nu å tjänar pengar så det ska väl inte bli några problem.
Men å andra sidan så är det ju en trygghet för oss åxå ifall att dom skulle få för sig att riva på nån vägg om det finns pengar till det när vi flyttar..

Han skulle iallafall höra av sig om när vi skulle komma in å skriva på kontraktet :)

Så jag kommer inte känna mig helt lugn förrän jag har skrivit på.
Men det ser ju riktigt ljust ut nu :)

Jag å min löve ska flytta till lövlandsgate, vårat "löveland" :)

Underbar

Då har vi äntligen varit på visning på lägenheten, Jocke nöjd, jag nöjd :)
Lägenheten var så grymt fin, snyggt grått kakel i badrummet.. köksdelen var jättefin å fräsch å många garderober i sovrummet. Kunde välja på två olika sorters 2:or. En med balkong och en utan, den med balkong var mindre och i den andra fick man istället en väldig mordern variant av fransk balkong. När jag först hörde att det var fransk balkong så tänkte jag på en sån gammal typ med en dörr som ser ut som en balkongdörr å så är det bara ett hemskt galler utanför. På den här satt det istället ett frostat glas. Lite mera stil :)

Alltså den var ju helt underbar och takterrassen var ju mer otrolig än jag kunde föreställa mig innan. Utsikten som var från den var riktigt fin å man såg ner till hamnen å en del av vattnet. Lägenheten är våran bara vi vill ha den, men ingenting går ju så lätt bara.. Det finns ett stort MEN också... och det är om våra 3 små håriga vänner får bo där. För det var inte riktigt klart om man skulle få ha djur där.
Både beroende på allergi, om någon efter oss är allergisk och om det finns risk att dom kan förstöra golvet om man har vilda djur.
Så det här blev ju ännu en lång tortyr av väntan tills på måndag, då våre käre oppdragsansvarig förhoppningsvis har tagit reda på om det är okej att vi flyttar in med våra katter eller inte.
Så för tillfället så har jag känslan av att det inte kommer att gå, annars lär man bli bra besviken om dom säger att det inte är tillåtet med djur.
Men om så nu är fallet så hoppas jag att han kan fixa fram något annat bra åt oss där vi får ha våra djur med oss.
Men jag lever ändå på en liten gnutta hopp åxå.. jag vill verkligen få bo där..

Ögondroppar är ingen hit direkt

Jaha då har man varit till läkarn igen då.. fick ögondroppar till min ögoninflammation.. så nu ska det väl bli bra snart med det iallafall. Det första hon sa var: Jobbar du på barnehage? :)
Hmmm man är alltså dömd till att genomgå en massa sjukdomar för att få jobba med dom små härliga energifulla liven :)
Förresten så var det inte inflammation i örat, bara nåt mellanting.. bra på ett vis men jag hade hoppats på penicillin så kanske alla virus i kroppen skulle ge sig. Men jag fick nöja mig med ögondroppar. Och det är nästintill tortyr för mig, jag hatar verkligen att pilla i ögonen. Å ännu värre att droppa i vätska i ögonen.. Jag kommer aldrig att kunna ha linser nånsin, när jag väl fått i dom skulle jag aldrig klara av att ta ur dom. Så blir jag brillorm så kommer jag bli det på heltid :)

Slagit rekord i sjuka

Nu har jag definitivt slagat rekord i olika sjukdommar under kort tid. Hade jag vetat att man skulle bli så här sjuk av att jobba med barn så hade jag förberett mig innan med en mängd olika förebyggande kurer!
Jag har jobbat i 2 månader nu på dagis och jag har hunnit gå igenom förkylning med feber två gånger, halsfluss, nån form av lindrig magsjuka... å nu nåt som jag inte trott att jag skulle få uppleva igen: Ögoninflammation, å på toppen av det öroninflammation i ena örat.
Barn kan vara gosiga å härliga, men fy fasen så dom smittar!

Imorgon ska jag iväg till läkarn å fixa medicin så jag hoppas att jag får vara frisk nu ett tag sen. Det här börjar bli lite jobbigt. Å jag som även har en tarmsjukdom drabbas ju lättare, eftersom jag har nedsatt immunförsvar tack vare den sjukdomen... kanske har valt lite fel yrke.... Men jag hoppas att man blir mera immun snart ändå.

Men jag är glad ändå, jag har en massa trevliga saker att se fram emot nu! :)
På lördag ska jag å Jocke på visning på en lägenhet och hus som verkar vara sååå fint, det enda som oroar mig är hur man ska orka jobba för att få ihop pengar till hyran när man hela tiden blir sjuk på olika sätt. Men får vi lägenheten så är det väl bara att bita ihop å masa sig iväg på jobb hur illa man är mår. Då har man inget val.
Vitaminer & piller håller väl en på benen.

Det börjar gå framåt

Nu börjar vi på att få ihop lite pengar och har börjar på att kolla på lägenheter. Skulle iväg å kolla på en lägenhet imorgon men den som var före tog den innan oss. Men då fick vi andra alternativ som vi ska kolla på istället, och jag hoppas att blir imorgon åxå. Ska bli härligt med ett eget hem och så som det verkar så har vi hittat ett riktigt drömhem nu. Hoppas bara att pengarna räcker nu :)

Kan bli riktigt bra det här bara allting går som det ska. Får se efter visningen hur det känns. Å så ska jag iväg på anställningsintervju i början på december som jag hoppas att det går bra på. Vill verkligen ha ett fast jobb nu, speciellt när man ska skaffa lägenhet så man slipper oroa sig att man får jobba tillräckligt för att pengarna ska räcka till allting.

Lite händelserikt har det varit

Vaknade i morse med en bekant känsla i halsen... ONT... igen. Kul att man är så känslig så man behöver dubbelfodrade skor för att man ska klara sig mot kylan. Sockar hjälper tydligen inte bara.
Annars har det väl varit en rätt så händelserik vecka. Fick en smärre chock när jag skulle till ett av jobben å jag tittade upp å ser en vakt stå med ett gevär å vakta.. då undrade jag vart jag hade kommit. Hade helt glömt bort att jag skulle gå förbi en militäranläggning som låg innan dagiset. Jag trodde ett tag att jag var helt fel å hade hamnat på privat område.. Det är man inte van när man kommer från en småstad.

Sen har jag varit på ett dagis som var totalt kaos.. dom lyssnade inte på nån, å käftade emot å gjorde mest som dom ville. Å det var att skrika å prata högt å springa omkring. Å sen lämnade dom mig ensamma med dom sista timmen för dom var tvungen att ha möte.. men det gick väl hyfsat bra, då fick dom stränga order om att lyssna på mig å det gjorde dom faktiskt då. Vissa av dom iallafall.
Men där tänker jag aldrig mera jobba, vet inte om det var personalen det var fel på eller om det bara råkat bli en väldigt jobbig grupp. Jag var helt slut när jag kom därifrån, trött i huvudet å kroppen å somnade väldigt tidigt den kvällen :)
Nu ska jag iallafall vila upp mig så man har energi till nästa vecka.. börjar ändå se fram emot nya jobb.. jag trivs så jäkla bra att jobba med barn. Det är underbart!

Vintern börjar på att krypa fram ur sin kalla håla...

Fruktansvärt dålig jag har varit på att skriva inlägg den senaste veckan, tar tag i det precis just nu.. :)
Nu är vintern på väg in över Oslo åxå, inte så mycket snö som jag har sett på bilder från Sverige. Men tillräckligt kallt ute på kvällarna. Nu är jag bra glad över att jag har en stor tjock halsduk som mamma skickat, annars hade det blivit riktigt otrevligt att vara ute nu..

Jag börjar trivas riktigt bra som barnehageassistent, å igår var jag tillbaka på mitt favoritställe igen. Alltid kul när man börjar lära känna barnnen. Fick vara med om ett stort genombrott åxå, en kille som helt plötsligt tog tag i flaskan å drack själv.. Wiiihoooo haha Man får vara glad för det lilla när man jobbar med barn :)

Får se vart man hamnar nästa vecka, har tagit till mig tipset som mamma sa och har börjat skriva upp varje nytt dagis jag är på.. Får se hur många man kommer upp till innan man får en fast anställning någonstans.

 

 



Å så var det helg..

Den här veckan har jag jobbat en hel arbetsvecka minus en dag, det känns skönt. Senaste dagiset var i stan, vilket märktes en stor skillnad mot för dom andra dagisen jag har varit på innan. Det var hur stort som helst, å allt verkade nytt å fräscht. Å för första gången så jobbade jag bara med män, vilket måste vara väldigt ovanligt. Träffade en tjej på hela dagen men hon var på en annan avdelning. Det var väl inte så stor skillnad egentligen, möjligen att man fick mera eget ansvar.. Men om det beror på att det var killar är ju svårt att säga. Man känner sig lite mera som en i arbetslaget om man får tänka själv, å man lär sig mera av det åxå. Vissa personer är ju bedrövliga att jobba med... speciellt när jag har varit med äldre kvinnor, dom verkar ju inte fatta att man kan tänka själv vad som behövs göras..
Men egentligen borde ju vi som jobbar genom Adecco få mera olika syn på allt eftersom vi ser så mycket olika dagis å sätt att jobba, det borde ge en bättre erfarenhet efter ett tag. Å göra en mera kreativ.
Men vissa tror väl att bara för att man är vikarie så vet man inte så mycket, kanske är nåt man får leva med :) Det är väl deras förlust och slöseri på tid om dom vill hålla på att kolla en hela tiden.
Jag vet att jag kan en hel del nu iallafall, å känner att jag utvecklas hela tiden.

Tröööött X)

Idag har det varit en riktigt bra dag. En jäkla lång resa på morgon till barnehagen å lite åksjuka på det åxå eftersom vägarna går som nå krokar hit å dit så man vet ju inte vart man är nästan... :S Första gången jag har känt av det tror jag, annars brukar jag inte vara så känslig på sånt. Iallafall inte i en buss. Men 40 minuter med en väg som gick runt åt vänster å höger så gjorde det sitt.
När jag väl kom fram så fick jag en härlig dag iallafall, idag har jag trivts bra å både personal och barn har varit otroliga. Å samma ställe på torsdag igen, det känns skitkul.
Sen under dagen fick jag ett samtal om intervju.
Var i å för sig bara som ringvikarie men det kan ju iallafall betyda mer jobb. Så jag hoppas att intervjun går bra då. Hur som helst så går det ju mera framåt här än om man bott kvar i Sverige.. mera motivation till att söka flera jobb när man iallafall får chans till att visa upp sig för arbetsgivarna. I Sverige kan man ju söka 50 jobb utan att man ens får ett svar.
Så nu ska jag förbereda mig för nästa vecka å komma dit med smil & charm :D

Idag blev det äntligen jobb

Äntligen jobb.. kanske inte så många som utrycker sig så. Men när man inte jobbar fast så blir det den känslan när man får åka iväg på jobb..
Trivs rätt bra att jobba åt ett bemanningsföretag, det blir ju många nya ställen att se. Å många nya människor å barn att träffa under veckorna så hittills så tycker jag bara att det är roligt. Man kommer säkert till en punkt då man bara önskar att man får jobba på samma ställe under en lång tid men just nu när allt är nytt så trivs jag med det här sättet att få jobba.

Fick ett samtal nu på jobb imorgon å på torsdag. Nice fågelbajs :D
Var visst en timmes resa inklusive gångväg men det spelar liksom inte så stor roll när det bara är någon gång, det vore värre om man man fick fast jobb å det låg så långt bort.
Men man behöver ju inkomst å det är kul å busa med skitungarna så jag tackar nefinitivt inte nej till jobb när jag får.
Å fördelen är väl att man lär känna hela jäkla Oslo snart så som man får åka omkring :)

RSS 2.0