Botanisk trädgård

Jag har just upptäckt att vi bor nära en botanisk trädgård ^^
Det här blir bara bättre å bättre... Va jag längtar till sommaren nu!
Varför måste vi ha så förbannat kallt här uppe för.. å om det nu ska vara kallt en gång om året måste det det hålla på så länge?!
Sätter in lite bilder så jag har nåt att drömma om till sommaren.... :)











Dyrt med familj..

Har upptäckt att om man vill bo i Norge och skaffa familj så får man antingen inte ha så väldigt stor familj, eller så får man KÖPA lägenhet eller hus.
Då får man ner månadhyran bra många tusenlappar.. hyra t ex 7 rum kostar ju över 20.000kr :S Helt jäkla galet ju!
Vem har råd med det.. eller ja, någon har väl råd med det.. Men inte en helt vanlig familj där båda jobbar på dagis.
Så när man får fast jobb blir det nog att fundera på att köpa sig ett hem istället, om man vill bo kvar här i Oslo.

Längtar verkligen till våren nu! Hatar kyla.. hatar snö.. Det är fint å se på å mysigt på julafton men sen kan den försvinna!
Det kan vara mysigt på hösten att klä sig i sockar, tjock halsduk å mysa runt i.. men man tröttnar på det jäkligt fort. Nu längtar jag till värme å bara kunna gå ut i korta byxor, kjolar å en enkel tröja... gud så underbart... Men det dröjer ett tag dit..

Rent å fint

Hemma igen efter en riktigt mysig julhelg. Börjar få ordning i lägenheten åxå, hade lite problem med tvättmaskinen som gärna ville försöka att göra vårat badrum till en swimmingpool.. Men detektiven Vicki hittade lösningen tillslut! ;)
Röret där vattnet från tvättmaskinen skulle åka ut var igenmurat med cement, så det rann inte fort där direkt.. Efter att ha pillat där ett tag så fick jag bort bitarna å så funkade allt som det skulle.. Klantarslar får man väl säga då till dom som gjort det där.
Sen köpte vi en toksnygg dammsugare igår, som både var effektiv å gick väldigt tyst.. plus att det var lite specialeffekter på den så det blev till å med kul att dammsuga. Tyckte även Jocke :)
Tar katthåren hur lätt som helst så vi lär inte ha mycket hår här i fortsättningen!
Nu vill jag att det ska bli vår fort.. nu när julen har varit kan gärna snön försvinna, å så kan det bli varmt rätt så snart..

"Så bra att till å med Jocke tycker att det är kul.."


Lång helg

Då var det dags att jobba imorgon igen då. Den här helgen blev verkligen lång, för första gången så gick den inte över på en blinkning. Man kanske ska göra en massa saker hela tiden för att den ska kännas längre. Tänkte att det kunde vara bra att vila upp sig så man är pigg till kommande jobbveckan men vete fasen om man inte blir tröttare av det istället.

Verkar som att magen börjar bli bättre åxå nu, äntligen!
Haft noll energi senaste veckorna eftersom jag knappt tagit upp nån näring, men nu verkar även det ordna upp sig.
Allt som fattas nu är ett fast jobb, sen så är det tip topp :)

Inflyttad å snart klar.

Då var vi inflyttade. Höll på lite väl sent med att packa upp lådor igår så idag var det inte direkt full fart, så det finns fortfarande jobb att göra imorgon. Men nu är det inte mycket kvar iallafall. Det mesta är på plats så det är lite småplock här å där bara.
Känns iallafall otroligt bra, kommer trivas både i lägenheten och i området. Testade pizza på ett ställe idag, å den kostade inte minst 200kr som på alla andra ställen utan till å med under hundra kr på visa sorter :) Nice, så slipper man vänta till man åker till Sverige för att äta pizza.

Att det skulle vara parkett i förrådet var fel, det måste ha blivit fel när dom skrivit in vilka meterial det var i alla olika utrymmen. Så riktigt så tokiga var dom inte :)

Flytten har iallafall satt sina spår, jag är trött i huvudet å trött i hela kroppen.. å världens träningsvärk i axlarna.. hittade muskler som jag inte visste att jag hade :)

Så nu ska veklingen gå å lägga sig å sova å vila kroppen tills imorgon. Då ska det bäras tv-bänk på en hel del kilon... skönt att det snart är klart så man bara kan slappna av å bo :)

Pöss å kram på er!

Flott :D

Nu är kontraktet skrivet å pengarna är betalda så nu är det klarrt!
Egentligen skulle vi flytta in i mellandagarna men har nu fått en som kan köra våra grejer redan till helgen, så det blir inflytt fredag eller lördag.
Så vi hinner bo där i en vecka innan vi ska åka å fira jul i Arvika. Kommer väl inte vilja lämna lägenheten hehe Men det är bara i två nätter så det går nog fort så är man HEMMA igen... Ser fram emot att få ett eget hem i Oslo, mitt liv har verkligen ändrat sig totalt sen för några år sedan. Det trodde jag nog inte, men man har aldrig någon aning om vad livet kan ta för vändning..
Trivs fortfarande jättebra här å det kommer bara bli ännu bättre när man får en egen lägenhet att pyssla i.
Superfin lägenhet nära centrum vad mer kan man önska sig.. jo just ja, en stor takterrass med en helt otrolig utsikt över staden såklart ;) Har upptäckt vissa nackdelar med att flytta in i ett nybyggt hus med dyra golv å dyr inredning.. Parkettgolvet har sina fördelar å nackdelar, det är jättefint å lyfter lägenheten men det kanske inte är så praktiskt att bo med. Inga högklackade skor får vistas på golvet, å då har dom även lagt parkett i hallen.. vilket betyder att man inte kan gå in med högklackade skor där eller blöta skor... Rätt dumt bara för att allt ska vara så jäkla snyggt... man vill ju gärna ha skorna med sig in i lägenheten.. Men vi ska lösa det med mattor så man inte riskerar att förstöra golvet. Men det hade ju räckt med parkett i resten av lägenheten så man inte behöver vara så himla försiktig med golvet..
Läste att det även är parkett i förråden... så finns det speciella regler där åxå för vad man får ha i förrådet eller?? Haha
Fint ska det va! Tydligen..


Lägger in två härliga vinterbilder som jag tog i veckan:




















































RSS 2.0