En snabbvisit till Schweden

Då är det snart dags att bege sig till sitt kära fosterland för första gången sen två månader nästan. Trivs så bra här så jag hade kunnat vänta ett tag till egentligen men jag kan behöva hämta hit lite mera grejer. Glömde totalt bort att packa med lite mera vinterliga kläder när vi skulle hit, vet inte hur jag tänkte riktigt. Antagligen tänkte jag inte alls. Ska iallafall bli kul å hälsa på i Arvika över helgen, å ÄTA PIZZA :D
Här äts ingen pizza när den kostar 200kr. Det mesta som är onyttigt är skitdyrt i Norge, så jag har gått ner flera kilon sen vi kom hit tack vare det. Kan ju inte direkt säga att jag klagar på det.
Å så blir det lite extra "lyx" att få komma till Sverige å äta pizza Haha..

Benvärmarna klara!

Äntligen fick jag mina sista två garnnystan så jag kunde göra klart den andra benvärmaren åxå. Trodde aldrig att jag skulle bli en sån garn-pysslare.
Är iallafall väldigt nöjd med dom, dom blev som jag ville. Enkla å raka eftersom jag ändå bara ska ha dom under stövlarna. Men med en liten rosett som detalj för att göra det lite snyggare.





Nästa projekt nu blir vantar!


Stort plus till vården här!

Måste fasen ge flera plus till Oslos (Norges) sjukvård.. Har sen några år tillbaka en tarmsjukdom å behöver kortison rätt snabbt när den bryter ut. Trodde att jag skulle vara rätt bra nu när jag trivdes så bra å får jobba å får pengar, men kanske har flytten ändå varit tillräckligt stressande. Eller det för mig nya att behöva åka runt på ett nytt ställe varje dag å inte vara helt säker på att man kommer hitta fram i tid. Det kan ju åxå vara en av anledningarna till att min mage tyckte att nu får det vara nog, å började krångla igen.. I hopp om att det skulle gå över avvaktade jag lite, men var tvungen att ringa läkaren.. Jag blev väldigt förvånad när jag trots att min läkare inte var där den dagen fick en handläggare istället, å en tid en timme senare ^^
Wooohoooo jag gör vågen för legesenteret i Haugerud! Nu känner jag mig lugn när jag vet att det går så fort att få medicin. Det är man inte bortskämd med direkt, härligt Norge!

 


Bland stickningar & garn

Det känns lite som att Norge är garnets å stickningens land.. här används det flitigt av sockor, stickade tröjor å mössor. Överallt ser man dom, å helst med en norsk flagga på åxå. Det tycker jag är lite ballt, tänk om man skulle komma med en mössa i Sverige med en svensk flagga :S Haha
Folk skulle antagligen tycka att man var världens tönt, eller bli förbannad och skrika att man var en rasist... Tycker inte att det känns speciellt rasistiskt att folk har kläder med sitt lands flagga. Det är folk med alla möjliga nationaliteter som kommer i såna..

Jag har iallafall tagit seden dit jag kom, lite grann... å har testat att sticka igen för 100:e gången :D
Men lite äldre och med lite mera tålamod så har jag faktiskt lyckas åstakomma nånting av pinnar å garn!
Å nu när jag äntligen får till det bra så är det kul åxå Om jag vill ha nånting å kan göra det själv när jag vill så är det ju rätt otroligt. Trodde aldrig att jag skulle kunna sticka något som jag sen skulle vilja ha på mig...

Än så länge ganska enkla grejer, men man måste ju börja nånstans!


MÖSSOR


PANNBAND                                 OCH PÅGÅENDE... BENVÄRMARE!


Yrande i stan

Å herregud.... Jag å storstäder är kanske inte den bästa mixen.. på vissa områden iallafall. Åkte till Oslo City (köpcentrumet) å tyckte först att det var väldigt praktiskt (å duktigt) att jag kom ut rätt från t-banan så att ingången till Oslo City var direkt framför mig. Sen handlade jag det jag skulle ha.. men sen kunde jag inte hitta utgången.. haha
Det är ju för fasen 4 våningar å ingången var ju inte längst ner, å jag tänkte ju inte på vilken våning jag kom in ifrån. Efter ca 10 minuters yrande så hittade jag iallafall EN utgång därifrån.. Det var inte den jag hade tänkt mig men jag kom ut iallafall. Å sen fick jag gå runt huset en bit för att komma tillbaka till t-banan igen..
Varför döpte jag inte bloggen till "Vilse i Oslo" Eller "Yrar omkring i Oslo"...
Känns just nu som att det hade varit mer passande :)

 


Sladd-marodören..

Hade tänkt att lägga in några bilder som jag har tagit men kattf*n har tydligen bitit av usb-sladden... (åxå!!!)
Är tyvärr ingen expert på att mixtra ihop kablar, eller ärligt talat så orkar jag inte sitta å pilla med det så jag ska be J om det.
Snart har den katten bitit av alla kablar som går att bita av här i lägenheten så allt kommer att vara ihoptejpat.. Skitsnyggt...
Har varit å köpt mera leksaker åt henne idag får se om hon hellre leker med dom än att bita i sladdar. Blir galen på henne!

Inget jobb idag heller

Det blev bra långtråkigt när man inte får jobba, nu när man är inställd på det.. Vill gärna att det fortsätter att komma jobb för jag känner mig själv.. annars blir jag lätt väldigt slapp :P
Fattar inte varför jag inte får jobb, jag har ju inte direkt bitit nån unge i örat eller så...

Men jag får väl ta fram min kreativa sida här hemma istället då, å skapa lite fint i Photoshop..

En liten förändring piggar upp :)

Tröttnade på mitt tråkiga hår å klippte lugg!
Ja lite bättre blev det nog allt :)



Går nu å väntar på att jag ska få min första lön så jag kan köpa garn å stickor å sticka min vintermössa. Måste ha någonting att göra när jag inte får jobba.

Typiskt svenskt

Trodde att jag skulle stöta på mera olikheter mellan svenskar å norrmän, faktiskt.. Men vad jag har märkt än så länge så är det mest i systemet som olikheterna ligger. Som arbetsförmedlingen, skattningen m.m

Å så självklart är ju norrmän mera öpnna än vad svenskar är, generellt... men det är ju ingen hemlighet. Finns det nåt land som är så tillbakadraget å inbundet som Sverige??
Som svensk ska man inte vara för mycket, hellre för lite.. men absolut inte vara för högljudd eller sticka ut för mycket. Det är inte bra enligt svenska normen.

Ändå så är det "okej" att åka utomlands å röja runt som fan... men då är man ju inte hemma ^^

Tänker lite ibland på sällskapsresan, där på morgonen när Stig-Helmer vaknar i sängen med tjejen han raggade upp dagen innan, (eller det är nog hon som raggar upp honom...) å dom pratar om dom ska på grisfesten på kvällen. Stig-Helmer säger att han inte vet.. Å då utbrister hon: Men var inte så typisk svensk!
Å det är så man känner sig ibland, som Stig-Helmer. Fast man önskade att man var mera som Ole.
Tack Sverige-lagom, för att jag blev så typisk svensk...






Höstkort..

Måste ut å fota lite höstkort snart.. nu när löven börjar bli gula är det så fint att ta kort på alla träd. Måste passa på innan dom faller av..
Det får bli ett litet projekt till min blogg :D

Årets mössa

Som vanligt varje höst så börjar jag alltid bli sugen på att sticka en mössa, oftast blir det bra ibland så blir det mindre bra å då bestämmer jag mig för att det var sista gången jag stickade nånting :)
Å så ber jag mamma som kan sticka istället.
Men sen när hösten kommer igen så ser jag någon mysig mössa å så blir jag sugen på att testa igen.. å nu har jag blivit sugen på att göra en Åremössa, eller Norrländsk luva som jag åxå sett att dom heter. Har beställt vit/grå melerade benvärmare och halsduk av mamma så då får det bli en gråmelerad mössa så inte mössan sticker ut i färgen. Så det matchar bra :D

Ska ta å leta upp en garnaffär här i Oslo å se vad det blir den här gången. I värsta fall får jag väl skicka garnet till mamma å be henne snällt att hjälpa mig om det inte går vägen den här gången. Men om jag börjar nu snart så har jag ett tag på mig innan det är dags för att använda mössa, så det ska väl lyckas hoppas jag :)

 


Våga vägra engångsrakhyvlar :)

Varit på jakt efter engångsrakhyvlar idag, men det verkar inte existera här??
På ett ställe var det slut, det skulle ha funnits på en liten smal hylla. Å på det andra stället såg det inte ens ut som att det någonsin har funnits. Köper man inte sånt här?
Man får väl investera i en riktigt rakhyvel då å köpa refill sen istället. Kanske blir lite dyrare men nu får man ju iallafall jobba, och då slipper man iallafall vara en hårig dam :)

Skattekort

Då har jag varit in å fixat skattekort, skulle komma inom en vecka sa hon. Så då får jag verkligen hoppas att det gör det åxå. Utan ett skattekort dras 50% av mina tjänade pengar, å det känns ju lite småsurt. I å för sig så får jag ju tillbaka dom men det är ju inte förrän nästa år å jag skulle behöva dom mera nu.

När jag var på väg hem från Grønland med tunnelbanan så tänkte jag på i början när jag å Jocke hade flyttat hit, å första gången vi skulle till banken å fixa ett konto. Vi tänkte nästan bara ta en lapp å göra det tillsammans ifall att vi inte skulle fatta vad dom sa.. hahaha
Å nu åker vi runt ensamma överallt å jobbar på olika ställen, språket var ju knappast nåt problem. Möjligen ibland att det är något ord man inte fattar men då är det ju bara att fråga.

Lite roligt att tänka tillbaka hur det var, bara en månad sen men ändå har det verkligen gått framåt för oss båda.





RSS 2.0