Stressig dag i dag..

Idag kom jag till ett jättehärligt dagis! ^^
Tiden gick verkligen fort å det var full fart hela tiden, dom var väldigt kort på folk så idag fick man "leka" barnehageassistent på riktigt. Det var bara att fatta vad man skulle göra för det fanns inte så mycket tid till att fråga eller fundera i vissa stunder :) Puuuh...
Men det känns nu som att man börjar få lite erfarenhet inom det här, å det gör det bara ännu roligare!
Mästare i blöjbyte är man rätt snart åxå...
Riktigt sliten efter idag, men det är så det ska vara :D
Jag trivdes som fasen idag för första gången!
Å det bästa av allt, jag får komma tillbaka imorgon åxå!

28/9

Igår var det min å Jockes dag.. glömde bara helt bort att göra ett inlägg då. Hade annat i huvudet då :) Vi lagade en jättegod lasagne tillsammans å sen skulle vi ha rulltårta som inte blev av att vi åt. Så den får vi äta idag istället.
Nu har vi iallafall varit tillsammans i 2 år :)
28/9-2008 - Blev vi tillsammans. 28/9-2009 - Förlovade vi oss.


Blöjbyten å sandiga skor

Tog hand om små barn för första gången igår, å det gick ju bra. Fast det var inte lika givande som med äldre barn.. kände att det inte var min grej riktigt. Men jag tackar ju inte nej till jobb ändå, men jag föredrar äldre barn. Som man kan prata med på ett annat sätt än: "Oj vilken fin sandkaka du har lagat".. :)
Men det var rätt okej, dom är ju goa men jag får lite smått panik när dom börjar grina och man har inte en aning om vad det är som är fel..
Så ett fast jobb på en småbarnsavdelning vill jag inte ha, känns som man slösar bort sin fritidsledarutbildning då lite grann.. Ingenting man gör när man jobbar med små barn har någonting med det jag har lärt mig på utbildningen.
Det blir lite byta blöjor å passa dom som liven :)
Får skaffa sig en egen istället å gosa med :)

Ska dom lura ut mig i skogen? :)

Yes, då har man fått jobb till på måndag då. Härligt! Kollade på trafikanten.no där man ser vägbeskrivning och hur man ska komma dit. Bussen stannar alldeles vid dagiset men sen finns det ingen väg till dagiset utan det ser ut som att det är skog där emellan. Så man ska tydligen ut i skogen å yra på måndag då. Då ska jag ha små barn för första gången, det ska bli intressant :)
Byta blöja, mata & lägga :)
Hoppas att det blir fint väder så det blir en massa lekande i sandlåda åxå, bygga sandslott kan jag hehe

Blandade bilder

Försökte göra panoramabilder, för jag upptäckte att min mobil har en utmärkt sådan funktion :)
Problemet är ju bara att det blir lite knas när folk rör sig..






Ska på jobb :)

Det blev en positiv vändning av det hela iallafall, fick ett telfonsamtal senare idag om jag ville jobba imorgon. Det säger jag inte nej till. Så imorgon blir det min första dag på dagis, ska bli roligt :)

Klantigt, Vicki..

Då är man anställd hos Adecco. Tyvärr gjorde jag en totalmiss i morse. Jag trodde att jag skulle på en arbetsintervju idag men det var nästa onsdag. Så imorse när det ringde en tjej från Adecco som frågade om både jag å Jocke kunde jobba idag så var jag tvungen att säga nej. Sen när jag skulle kolla upp adressen till dagiset jag skulle på intervju till så upptäckte jag att det var den 29:e jag skulle dit. Bra jobbat =/
Men antagligen så får jag jobba imorgon istället, dom gillar ju att man ringer dit själv också och frågar efter jobb.

Var lite för ivrig att få ett jobb så jag tog förgivet att det var den här onsdagen.. å sen var jag stressad för att jag skulle iväg till Adecco på möte så jag hann inte kolla mailet ordentligen.. Very nice, fågelbajs...
Ska skaffa mig en kalender så jag kan skriva upp allt i fortsättningen, det är enda sättet för mig att hålla ordning på saker.

Första vägen mot jobb

Imorgon ska jag på möte på Adecco. Känns som att det kan bli jobb snart ^^
Kanske inte är så långt ifrån att man får jobba runt en massa busiga småttingar, det hade ju varit riktigt roligt! Ska bli spännande att komma på Adecco å se vad som händer.

Skandal-val!

Satt uppe till runt tolv igår natt för att följa valet från grannlandet.. besviken på hur resultatet formade sig samtidigt som man är lite lättad att man lämnade Sverige i rätt tidpunkt. Inte nog med att alliansen sitter kvar så har även SD kommit in i riksdagen =/
Efter att ha läst en del på deras hemsida tidigare och sett program med partiledaren Jimmie Åkesson så blir jag rätt oroad över att dom kan vara med å få lägga sig i med deras åsikter i framtiden. Men för första gången så håller jag på Reinfeldt i det om SD, om han håller sitt ord att inte låta dom få ha någon inverkan.

Verkar iallafall som att man blir kvar i Oslo minst 4 år framåt. Så svårt som det är att få jobb i Sverige å med alliansen som sitter kvar så vet man inte om man kan få ett värdigt liv förrän man lyckas hitta ett jobb. Förstår inte deras taktik alls.. få folk att komma ut i arbetslivet med hjälp att sänka bidragen så det är nästintill omöjligt att klara sig på det. Men man vill ju ha jobb, problemet är att det INTE finns så det räcker åt alla. Även om jag hittar ett jobb, så finns det alltid flera andra som får leva i den situationen iallafall.
Fattar inte hur dom klarar av att lyckas somna på kvällarna..

Lite skillnad

Var in till centrum igår, det var lite mera fart där än vad det är en lördag i Kristinehåla. Men bara lite.. :) Väntar bara på att jag ska kunna fixa min mobilsladd så jag kan föra över alla bilder jag har tagit, känns lite småjobbigt att ha dom i mobilen som mikroskåpiska bilder och inte kunna föra över dom till datorn!
Men snart så lovar jag att det ska komma en massa fina bilder här på bloggen åxå. Men jag hade ju inte räknat med att sladden bara skulle försvinna helt spårlöst..

Kan iallafall bjussa på en bild, det kan jag väl kosta på mig att skicka till mailen :)



Stormigt i sängen

Våran sovplats är ju en komisk historia..
Vi sover på en uppblåsbar madrass som är som att ligga i en vattensäng, när den andra rör sig så är det som man flyter på en flytmadrass på havet.. Man blir ju för fasen sjösjuk nästan! :)
Men varje morgon har vi vaknat på GOLVET.. då har all luft åkt ur under natten ^^
I morse såg Jocke att man skulle visst skruva igen efter att man pumpat i luft (det är en elektrisk pump som sitter fast på den)..
Haha typiskt oss, vilka ägg vi är jämt!
Kommer väl iallafall att slippa vakna nere på golvet nu på mornarna, men hela havet stormen-känslan lär man väl få leva med ett tag till.

Kör som dårar

Busschafförerna här i Norge kör verkligen som galningar.. man har full sjå att hålla i sig för att inte ramla av sätet i kurvorna och vid varje stopp vid en busshållplats :)
Å senaste gången jag åkte buss när det var fullproppat med folk så man var tvungen att stå, det var ju åxå en upplevelse.. Fixk tokhålla sig i stången för att hålla sig kvar uppe på benen.. hehe finns vissa skillnader trots att det bara är grannlandet.
Jag som alltid har sagt att jag aldrig ska bo i en stad med tunnelbana, föredrar till å med tunnelbanan FÖRE bussen nu! :D

Inte lätt att vara utlänning..

Varit på NAV igen idag och fixat full registrering på deras hemsida, passade även på att fråga om socialhjälp eller dagpenger som det heter här.. Det var tydligen totalt omöjligt att få, som svar fick jag att endera får du flytta tillbaka till Sverige igen eller så får du försöka att själv hitta ett sätt att försörja dig på.
Och det är nästan det enda jag gör just nu, jag nästintill bor på NAV´s hemsida under dagarna och söker alla jobb som inte har kravet att man måste kunna tala och skriva på norska. Vilket också gör att jag börjat fundera på om en kurs i norska vore en bra idé så att man får ännu flera jobb att söka.

Jag förstår ju självklart att man inte kan tro att man bara kan flytta till ett nytt land och få pengar direkt, jag är ju ingen flykting som har flytt från krig eller så.. Men anledningen till att flytta till Oslo utan att ha ett jobb innan är ju för att det är lättare att kunna åka till ställen och lämna CV och man är tillgänglig för att åka på arbetsintervjuer. Men det verkar inte så många ta som något positivt val man har gjort..

Det ironiska i det hela är att om man hittar en plats som går med på att man är där och har arbetspraktik så går det bra.. fast det då är NAV som betalar ut lönen till en.. och det är mycket mera pengar än det man får i dagpenger.
Men det är tydligen helt okej...

Skulle man iallafall få ett jobb direkt så skulle arbetspraktiken vara ett bättre val att börja med, trots att ett jobb egentligen borde vara bättre. För att med arbetspraktik tar det 2 veckor att få pengar och ett jobb kan ju ta en månad eller mer... och det är ju just nu pengar som behövs, så fort som möjligt.

Sladda hit..

Hoppas på sladden idag så jag kan visa lite fina bilder!

Attans!

Fick mail i morse att jag skulle på intervju imorgon. Å så ligger det inte i Oslo utan någon mil utanför så jag har inte råd till det. Det är på ett bemanningsföretag som vill ha personer att ringa till när det behövs folk till dagis. Så när man äntligen får åka på intervju så har man inte pengar till det :/
Men jag ska åka iväg med mitt CV till olika dagis idag som ligger bredvid varann får se om det är någon där som nappar :)
Har ju i å för sig bara gått en vecka så man kan väl inte begära att man ska ha fått ett jobb redan, men när det finns så mycket jobb så tycker man ju att fler borde höra av sig.. Men man kanske har för lite erfarenhet än så länge...

Bilderna får vänta..

Får vänta med bilderna till på tisdag, som tidigast.. visade sig att sladden tydligen är kvar i Arvika.. :/
Men den skickas imorgon så då borde den vara här på tisdag.. lite sugen att kolla på alla fina bilder jag tagit idag, men då får man vänta några dagar då.
Nu ska jag sova, sista natten på soffan.. Sen får vi flytta in i "vårat" rum å sova på upplåsbar madrass istället..

En dag i stan

Var till stan idag å gått runt lite.. åkt alla färdmedel man kan åka. T-bana, spårvagn, buss å sen bil.. Passade på att ta kort överallt vi gick, finns mycket fina hus å byggnader att kort på. Det värsta är ju nu att jag inte kan hitta sladden som man för över bilder med. Har vänt upp å ner på alla påsar å väskor å letat överallt men jag kan inte hitta den.. Ska försöka hitta den sen så jag kan lägga upp lite bilder.

Tänk vad livet kan ta vändning..

Igår innan jag somnade låg jag och filosoferade lite..
För ca 5 år sedan var mitt liv helt tvärtemot vad det är nu. Jag bodde utanför Hudik i en litet samhälle, där jag bodde med en som det inte alls stämde med. Vi bråkade varje dag så det slutade med att vi satt i varsit rum varje kväll och inte sa något till varandra förutom det allra nödvändigaste. Jag mådde skit och var inte glad många stunder. Jobbade extra och städade på Hudiksvalls sjukhus ca en dag i veckan, och gick och hoppades på att det skulle bli fler dagar, bara för att ha ett jobb.. men istället blev det bara mindre.

Nu har jag fixat mig en utbildning, jag har hittat världens goaste kille som allt stämmer med. Jag bor i en stor stad där jobben flödar. Och jag har mina goa katter här med mig som är en del av mitt liv. Och framför allt, jag skrattar ofta och jag är glad hela tiden.
Så är man nere på botten så finns det alltid en väg upp igen :)

Stickat mode

Idag har jag varit iväg på banken och fixat mig ett norskt konto och sen till nav (arbetsförmedlingen), och medans jag satt där å väntade på att det skulle bli min tur efter att dom 70 personerna som var före mig blev klara så började jag att studera alla människor som gick in och ut där. Hade ju en del tid på mig till det... Så lade jag märke till att stickade tröjor är något som många människor använder, både killar och tjejer. Jag trodde att det var en myt att norrmän hade stickade tröjor men det verkar ju stämma :)
Jag har två maskinstickade tröjor som jag har köpt förra vintern, och jag har verkligen börjat gilla sånna tröjor så jag kommer ju att smälta in perfekt här ;D

Norskt personnummer

Nu har vi fått våra norska personnummer, yiiiiiii :)
Så imorgon ska jag fixa bank, mobilnummer & en massa annat. Så till stora staden Oslo igen alltså..
Var lite stolt över mig å Jocke idag när vi tog t-banan till stan förut själva å hittade till skattekontoret :D Kändes som att det var rätt så piece of kaka med tunnelbanan faktiskt.. jag bara oroade mig i onödan tror jag :)
Nu längtar jag bara tills jag får testa på mitt första jobb här åxå, med massa norska galna barn :)

Framme i Oslo

Igår gick flyttlasset mot Oslo. Bara det allra viktigaste førsta "miniflytten": Katter, klæder och dator. Men det børjar ju inte så vældigt bra då.. førkyld och mår riktigt dret! Febrig och hængig ær man just nu. Men man får væl se det från den ljusa sidan att det ær bættre att man blev sjuk nu æn precis nær man børjat ett jobb. Personnumrena har ju inte kommit æn heller så jag kan inte gøra så mycket just nu iallafall.
Nu ær vi framme iallafall å det kænns skitkul!

RSS 2.0